İtalya’da otel rezervasyon sistemlerine siber saldırı: Binlerce misafirin kimlik bilgileri çalındı

İtalya’da otel rezervasyon sistemlerine siber saldırı: Binlerce misafirin kimlik bilgileri çalındı

İtalya’nın popüler tatil bölgelerinde, otellerin rezervasyon sistemlerine yapılan siber saldırılar sonucunda binlerce misafirin kimlik bilgileri ele geçirildi. Çalınan verilerin Darknet’te dolaşımda olduğu bildirildi.

İtalyan yetkililer, hacker grubunun otellere giriş sırasında teslim edilen pasaport, kimlik kartı ve diğer belgelerin yüksek çözünürlüklü kopyalarını aldığını ve bunları birkaç gündür satışa çıkardığını açıkladı. Özellikle Venedik, Trieste ve Capri adasındaki lüks otellerin saldırılardan etkilendiği, ayrıca İspanya’nın Mallorca adasındaki bir otelin de bu siber saldırıdan zarar gördüğü bildirildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, İtalyan polisinin aktardığı bilgiye göre, hackerlar Haziran ayından itibaren farklı otellerin rezervasyon sistemlerine yasa dışı yollarla sızdı. Ele geçirilen belgeler Darknet’te 800 ila 10 bin euro arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

“Corriere del Veneto” gazetesine göre, veri hırsızlığından en çok etkilenen yerlerden biri Venedik’teki dört yıldızlı Ca’ dei Conti oteli oldu; yalnızca bu otelden 38 bin belgenin çalındığı belirtiliyor. İtalya’da otellere girişte kimlik belgesi ibrazı zorunlu ve resepsiyonlar, belgelerin kopyalarını saklıyor. Birçok otel ise bu süreci otomatik dijital sistemlerle yürütüyor.

Polisin açıklamasına göre, saldırılardan sadece İtalyan vatandaşları değil, yabancı misafirler de etkilendi. Verileri çalınan kişilerin milliyetlerine ilişkin ise resmi makamlar henüz ayrıntılı bilgi vermedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN