Japonya'da 36 kişiyi öldüren kundakçıya idam cezası

Japonya'da 36 kişiyi öldüren kundakçıya idam cezası

Japonya'da, 2019 yılında Kyoto'daki bir anime stüdyosunu kundaklaması sonucu 36 kişinin ölümüne yol açan şüpheli erkek hakkında karar açıklandı. Stüdyoyu kundakladığını kabul eden Shinji Aoba idam cezasına çarptırıldı.

Japonya'da 2019 yılında 36 kişinin hayatını kaybettiği Kyoto Animasyon (KyoAni) stüdyosunun yakılmasına ilişkin davada Shinji Aoba adlı sanık idam cezası aldı.

Kentin Fuşimi bölgesindeki üç katlı KyoAni stüdyosunun yaklaşık 5 yıl önce kundaklanmasıyla ilgili Aoba'nın yargılandığı dava, Kyoto Bölge Mahkemesi'nde görüldü.

The Washington Post'ta yer alan habere göre Yargıç Keisuke Masuda bugün idam cezasını verirken, sanığın 'suç işlendiği sırada akli dengesinin yerinde' olduğunu söyledi.

Shinji Aoba adlı erkek geçtiğimiz yıl mahkemede yangını başlattığını itiraf etmişti ancak avukatları onun akli dengesinin yerinde olmadığını ve saldırı sırasında sanrılar yaşadığını ileri sürmüştü. Doğruyu yanlışı ayırt edememesine neden olan psikolojik bir bozukluğu olduğunu söylediler.

iceri-1.jpg

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Duruşma Eylül ayında başladığında Aoba, aralarında cinayet, cinayete teşebbüs ve kundaklamanın da bulunduğu beş suçlamayı reddetmişti. Aoba, o dönemde Kyoto Bölge Mahkemesine, "Bu kadar çok insanın öleceğini düşünmemiştim ve artık çok ileri gittiğimi düşünüyorum" dedi.

Avukatları beraatını ya da daha az ceza verilmesini isterken, savcılar, suçların mümkün olan en ağır cezayı gerektirdiğini söyledi.

Duruşmanın sonunda Kyoto Bölge Mahkemesi'ne konuşan savcı, "Bu benzeri görülmemiş bir kundakçılık ve toplu katliam vakas. Japon ceza davaları tarihinde açık ara en büyük vaka" dedi.

Kyoto Animation stüdyosu 1981 yılında kurulan ve genellikle canlı grafikler, fantastik hikaye anlatımı içeren Japon tarzı animasyon sanatı olan animenin ülkedeki en önemli yapımcılarından biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN