Japonya’dan mültecilere 3 milyon dolarlık fon

Japonya’dan mültecilere 3 milyon dolarlık fon

Mülteci krizi son yıllarda dünyanın dört bir yanında artmaya devam ederken, Japon bakan Kamikava Yoko, mültecilere eğitim sağlayan küresel fona yaklaşık 3 milyon dolar bağışlanacağını duyurdu.

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, yerinden edilen mültecilere yönelik küresel ‘Eğitim Bekleyemez’ fonuna yaklaşık 3 milyon dolar bağışlayacaklarını kaydetti.

Birlemiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ve İsviçre ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda konuşan bakan Kamikava, "Savunmasız insanlara yalnızca yiyecek, su ve barınak sağlayarak" durumlarının iyileştirilemeyeceğini kaydeden Kamikava, gelecek odaklı ve uzun vadeli yaklaşımın benimsenmesi çağrısında bulundu.

‘ÜLKELERİNE KATKIDA BULUNMALARI İÇİN…’

Bakan Kamikava, "Japonya, mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin eğitim ve mesleki eğitim yoluyla bağımsız olmalarına yardımcı oluyor. Kendi ülkelerindeki barışa ve yeniden yapılanmaya katkıda bulunabilmeleri için yeteneklerini geliştirmelerini güçlü şekilde teşvik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN