Japonya'dan sürpriz 'NATO' kararı: Tarihte bir ilk olacak

Japonya'dan sürpriz 'NATO' kararı: Tarihte bir ilk olacak

Japonya hükümetinden isimsiz bir kaynak, Japonya Başbakanı Fumio Kişida'nın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Tayvan Boğazı'ndaki gerilim konusunda Batı ile koordinasyonu artırmak için haziran ayı sonlarında Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) liderler zirvesine katılabileceğini söyledi.

Kyodo News ajansının bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberde, Japonya Başbakanı Fumio Kişida'nın 29-30 Haziran'da İspanya'da gerçekleşmesi beklenen NATO liderler zirvesine katılabileceği bildirildi.

Kişida'nın zirveye katılması, onu Batı ittifakı toplantısında bulunan ilk Japon lider yapacak.

Reuters'e göre Kişida'nın bu adımı, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini dile getirmesinden daha agresif ve olağandışı bir hamle.

kisida.png

"ÖZEL OPERASYON"

Haberi bildiren hükümet yetkilisi, söz konusu katılımın 10 Temmuz'daki Danışmanlar Meclisi seçimlerini de kapsayan iç siyasi duruma bağlı olduğunu söyledi. Öte yandan Moskova, başbakanın bu eylemini özel bir operasyon olarak nitelendiriyor.

NATO, Asya-Pasifik bölgesindeki Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore'yle birlikte Japonya'yı da zirveye davet etmişti. Kyodo News'e konuşan hükümet kaynağının aktardığına göre Kişida, üst seçimlerinden önceki siyasi durumu göz önünde bulundurarak nihai kararı daha sonra verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN