Kanada 'savaş dışı rol' için Ukrayna'ya asker göndermeye açık

Kanada 'savaş dışı rol' için Ukrayna'ya asker göndermeye açık

Avrupalı ​​liderlerin 26 Şubat'ta Paris'te yaptığı zirvenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesi hakkında 'göz ardı edilmemeli' yorumunun ardından tartışmalar sürüyor. Kanada Savunma Bakanı Bill Blair yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna'ya çatışmalara katılma haricinde asker göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Kanada Savunma Bakanı Bill Blair yayınlanan bir röportajda, ülkesinin Ukrayna'ya sınırlı sayıda askeri personel göndermeye hazır olduğunu, ancak yalnızca Ukraynalı askerleri eğitmek için göndermeye hazır olduğunu, askerin çatışmalara katılmayacağını belirtti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Avrupalı ​​liderlerin 26 Şubat'ta Paris'te yaptığı zirvenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesinin gelecekte 'göz ardı edilmeyeceğini' öne sürerek böyle bir hamle konusunda fikir birliğine varılamayacağını söylemişti.

Blair'e göre Kanada, operasyonların cephe hattından uzakta gerçekleşmesi şartıyla, Ukraynalı askerlerin eğitimi için belirli sayıda askerini 'savaş dışı bir rolde' Ukrayna'ya göndermeye açık.

BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİ FİKRE KARŞI ÇIKTI

Kanada , Ukrayna'ya önümüzdeki 10 yıl boyunca 'kapsamlı destek' de dahil olmak üzere, Ukrayna ile güvenlik yardımı anlaşmaları imzalayan altı NATO ülkesinden biri. Macron'un açıklamasının ardından Kanada Savunma Bakanı, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupalı ​​NATO üye devletlerinin liderleri ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya Batılı birlikler göndermeyi reddetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dün yaptığı konuşmasında, Batı'nın Kiev'e verdiği desteğin "nükleer silahlar kullanılarak bir çatışma riskini doğuracağını" iddia ederek, Ukrayna'ya NATO birlikleri gönderilmesi halinde "trajik sonuçlarla" karşılaşılacağı tehdidinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN