Fransız bakan Lecornu, Macron’un tartışmalı sözlerine açıklık getirdi: Ukrayna'ya askeri birlik göndermemiz söz konusu değil

Fransız bakan Lecornu, Macron’un tartışmalı sözlerine açıklık getirdi: Ukrayna'ya askeri birlik göndermemiz söz konusu değil

Geçtiğimiz ay Rus işgali altındaki Ukrayna’ya asker gönderebileceklerini belirten Fransa lideri Macron’un tartışma yaratan açıklamalarına ilişkin konuşan bakan Lecornu, bölgeye askeri birlik göndermenin söz konusu olmadığını ifade etti.

Fransa'da düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansta, Rusya’nın kanlı işgalden galip çıkmaması için bölgeye asker göndermenin bile ihtimal dışı bırakılamayacağını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sözlerine ilişkin konuşan Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Ukrayna'ya askeri birlik göndermenin söz konusu olmadığını belirtti.

Lecornu ayrıca, üç Fransız firmanın, Ukraynalı firmalarla Ukrayna'da dron parçaları gibi askeri malzeme üretmek için ortaklık kuracaklarını duyurdu. İlerleyen zamanlarda bu firmaların, mühimmat da üretebileceğine işaret eden Lecornu, Fransız ordusu için 200 adet Aster füzesi sipariş edildiğini söyledi.

AVRUPALI SİYASİLER ÜST ÜSTE AÇIKLAMA YAYINLAMIŞTI

Fransa'nın ev sahipliğinde 26 Şubat'ta düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" demişti.

Bu amaca ulaşmak için "her şeyin mümkün olduğu" mesajını veren Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğini belirtmişti.

Macron'un bu sözleri üzerine Avrupalı siyasiler, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceğini bildiren açıklamalar yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN