Rusya savaşının kaderini değiştirecek gelişme: 'Ukrayna'ya Batı askeri' ihtimali

Rusya savaşının kaderini değiştirecek gelişme: 'Ukrayna'ya Batı askeri' ihtimali

İkinci yılı dolduran Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal savaşında, ‘Avrupa yeni pozisyon mu alıyor?’ sorusunu gündeme getiren hamle Fransa’dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ardından Başbakan Attal da, Rusya'nın zafer kazanmaması için Ukrayna'ya asker gönderme seçeneğini gündeme getirdi. Macron ‘’Rusya’nın bu savaşı kazanmamasını güvenceye almak için gereken her şeyi yapacağız" demişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin ikinci yıl dönümünde Avrupa'nın tutumunda önemli bir değişiklik sinyali, Fransa'dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Gabriel Attal, Ukrayna'nın Rusya karşısında desteklenmesi amacıyla asker gönderme ihtimalini açık bir şekilde dile getirdiler. Macron, Rusya'nın savaşta galip gelmemesini sağlamak adına her türlü adımın atılacağını belirtti.

Başbakan Attal, Fransız radyo kanalı RTL'ye verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin komşusunda yaşanan bu savaşta hiçbir seçeneğin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti. Attal, geçmişte Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasının tartışmalı olduğunu ancak günümüzde bu yardımların uzun menzilli füzeleri de içerecek şekilde genişlediğini vurguladı.

ttal-copy.jpg

"UKRAYNA'YA DAHA FAZLA DESTEK İÇİN HER ŞEY MÜMKÜN"

Macron, Paris'te düzenlenen ve 20'den fazla ülkenin liderlerinin katıldığı konferansta, kara kuvvetlerinin konuşlandırılması konusunda şu an için genel bir fikir birliği olmadığını, ancak durumun dinamik olduğunu ve hiçbir ihtimalin dışlanmadığını söyledi. Macron, geçmişte bazı seçeneklerin kesinlikle mümkün olmadığını düşünenlerin, bugün bu seçeneklerin gerçekleştiğini gördüklerini belirterek, Ukrayna'ya daha fazla destek sağlama konusunda her şeyin mümkün olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Macron Ukrayna'ya Rusya'nın savunma hatlarının gerisine saldırı yapmayı mümkün kılacak uzun menzilli füzelerin tedariki konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Fransız Mirage savaş jetlerinin Ukrayna'ya sağlanması konusunda ise henüz bir karar alınmadığını ifade etti.

ukrayna-copy.jpg

"RUSYA İLE OLAN GERİLİMİ DAHA DA ARTIRACAK"

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Paris'teki toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ve NATO üyelerinden bazılarının Ukrayna'ya asker göndermeyi düşündüğünü belirtti ve bu adımın Rusya ile olan gerilimi daha da artıracağı konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN