Polonyalı bakan Sikorski’den ‘NATO’ açıklaması: Ukrayna'da varlığı düşünülemez değil

Polonyalı bakan Sikorski’den ‘NATO’ açıklaması: Ukrayna'da varlığı düşünülemez değil

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali 3’üncü yılında devam ederken, Polonyalı bakan Sikorski, NATO askerlerinin Ukrayna'da bulunmasının "düşünülemez" olmadığını söyledi.

Polonya'nın NATO üyeliğinin 25. yılına ilişkin Parlamento'da konuşan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, son haftalarda Batılı ülkelerin Ukrayna’ya asker gönderebileceği yönündeki tartışmalara bir yenisini daha ekleyerek “NATO askerlerinin Ukrayna'da bulunması düşünülemez değil" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçen ay yaptığı benzer açıklamalarına da dikkati çeken Sikorski, "Bu Putin'in korkmasıyla ilgili, bizim Putin'den korkmamızla ilgili değil" değerlendirmesinde bulundu.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa'nın ev sahipliğinde 26 Şubat'ta düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" demişti.

Bu amaca ulaşmak için "her şeyin mümkün olduğu" mesajını veren Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğini belirtmişti. Macron'un bu sözleri üzerine Avrupalı siyasiler, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceğini bildiren açıklamalar yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN