Macron'dan geri adım: Rus halkına karşı savaşta değiliz

Macron'dan geri adım: Rus halkına karşı savaşta değiliz

Rusya Ukrayna savaşı iki yıldır aralıksız devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasından geri adım attı. Macron, "Rus halkına karşı savaşta değiliz ve gerilimi tırmandırma anlayışı içine girmeyi reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş 2 yılı geride bırakırken bölgede büyük yıkım yaşanmaya devam ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya askeri birlik gönderilmesine ilişkin tartışma yaratan açıklamalarının ardından, temaslarda bulunmak üzere gittiği Çekya'nın başkenti Prag'da ulusal gazete Pravo'ya açıklamalarda bulundu.

'RUS HALKINA KARŞI SAVAŞTA DEĞİLİZ'

Fransız siyasiler arasında tartışma yaratan "Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasına ilişkin ilk kez değerlendirmede bulunan Macron, "Rus halkına karşı savaşta değiliz ve gerilimi tırmandırma anlayışı içine girmeyi reddediyoruz." ifadesini kullandı.

Macron, bugüne kadar Rusya ile gerilimi tırmandırmaktan kaçınma konusunda "açık" olduğunu söyledi.

Macron'un, mevkidaşı Petr Pavel ile Çekya'nın öncülük ettiği Ukrayna'ya Avrupa dışı ülkelerden mühimmat alınmasına yönelik inisiyatife katılımı görüşmesi bekleniyor.

Daha önce, Ukrayna'ya dünya genelinden yüz binlerce tank ve topçu mühimmatı satın alınması için Çekya tarafından başlatılan inisiyatife katılacaklarını bildiren Macron, ne kadar finansal destek sağlayacaklarına ilişkin bilgi vermemişti.

NE OLMUŞTU?

26 Şubat'ta düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız." demişti.

Bu amaca ulaşmak için "her şeyin mümkün olduğu" mesajını veren Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Macron'un, Ukrayna’ya desteği yeni bir boyuta taşıyan bu sözleri, muhalefet cephesinden sert eleştiriler almış, solcu ve sağcı Fransız milletvekilleri Macron'u savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN