Nükleer savaş riski kapıda: Putin'den NATO'ya sert uyarı

Nükleer savaş riski kapıda: Putin'den NATO'ya sert uyarı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus parlamentosunda yaptığı önemli konuşmada NATO'ya nükleer savaş riski uyarısında bulundu. Putin,'' Topraklarımızı işgal etmeye çalışanların kaderini hatırlıyoruz ve elbette onların kaderi bizim karşılaşabileceğimiz her şeyden çok daha trajik olacaktır'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yıllık federal meclis konuşmasını gerçekleştirdi. Rusya'nın askeri gücü ve Ukrayna konularına dikkat çeken Putin, Ukrayna'ya asker gönderilmesi halinde NATO ile nükleer savaş riski konusunda uyardı.

Bu hafta başında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Avrupalı devlet başkanları ve Batılı yetkililerle beraber Ukrayna'ya askeri yardım gönderme olasılığını konuştukları toplantı sonrası Putin'den uyarı geldi. ''Topraklarımıza saldırmaya hazırlanıyorlar ve bunu yapmak için mümkün olan en iyi güçleri en etkili şekilde kullanıyorlar'' diyerek Batı'nın Rusya'ya 'saldırma' niyetinde olduğuna dikkat çeken Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

″Batı bizim de onların topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahip olduğumuzu anlamalıdır. Tüm bunlar gerçekten de nükleer silahların kullanılacağı bir çatışmayı ve medeniyetin yok olmasını tehdit ediyor. Bunu anlamıyorlar mı?" kaydetti.

BATI'NIN ÇÜRÜYÜP GİDEN BİR COĞRAFYAYA İHTİYACI VAR

Federal Meclis'ten 1 dakikalık saygı duruşuna geçmesini isteyen Putin, Ukrayna'da hayatını kaybeden askerler için minnet duyduklarını belirtti. Putin, Batı'nın Rusya yerine, istediği her şeyin yapabileceği, çürüyüp giden bir coğrafyaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Rus toplumuna merhamet, destek ve dayanışma gibi değerlerin hakim olduğunu belirten Putin, Batı'nın hesap hatası yaptığını, çok uluslu Rusya halkının sert tutumu ve kararlılığıyla karşılaştığını belirtti. Putin, hiç kimsenin Rusya'nın içişlerine müdahale etmesine izin vermeyeceklerinin de altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN