Kanada'dan Rus kargo şirketinin uçağına ambargo

Kanada'dan Rus kargo şirketinin uçağına ambargo

Rus bir kargo şirketi olan Volga-Dnepr'e ait olan ve aslen Ukrayna üretimi olan Antonov AN-124'e el konuldu. Edinilen bilgilere göre Şubat sonunda Kanada'ya inen uçak, Rus uçaklara hava sahasının kapatılmasının ardından Toronto'dan tekrar havalanmadı. Şimdiyse bu uçağa el konuldu ve Ukrayna'ya yardım için kullanılacak.

Aslen Ukrayna'ya ait olan Antonov firmasının An-124 kargo uçağı modeline sahip olan Volga-Dnepr isimli kargo şirketi, RA-82078 tescilli uçağı ile 28 Şubat'ta Toronto'ya iniş gerçekleştirdi.

UÇAK YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ YERDEYDİ

Uçağın Toronto'ya iniş gerçekleştirmesinden kısa bir süre sonra Avrupa Birliği sonrasında da Amerika ve Kanada'nın da hava sahasını kapatmasıyla uçak Toronto havalimanından tekrar havalanamadı.

"Rus tescilli Antonov An-124 şuan itibariyle Toronto'da N taksi yolunda park halinde. Burada ne kadar yatacağı ise bilinmiyor. Bu sabah bir kalkış planladılar fakat iptal edildi. Pazar günü Çin'den Rusya ve Anchorage üzerinden gelen An-124, Rus uçaklarına hava sahasının kapatılmasıyla burada takılı kaldı."

Kanada'nın Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasıyla Toronto'da takılı kalan uçağın ise Ukrayna'ya yardım sağlanması için kullanılması bekleniyor.

SADECE 60 ADET ÜRETİLDİ

Antonov şirketinin ürettiği Antonov An-124'den yaklaşık 60 adet üretilirken günümüzde ise bunlardan yarısından daha azı kullanımda. Antonov şirketi Rus ve Ukrayna ortaklığında ortaya çıkmış daha sonrasında da temelli Ukrayna'ya dönmüş olan bir uçak üreticisiydi. Öte yandan Antonov An-124 takma adıyla 'Ruslan' Dünyadaki ikinci en ağır kargo uçağı olma unvanını taşımakta. Birinci ise Rus ordusu tarafından yok edilen Antonov An-225 'Mriya' idi.

an124.jpg
"Volga-Dnepr şirketinin 11 adet sahip olduğu Antonov An-124'lerinden RA-82078 tescilli olanı."

Volga-Dnepr şirketinin filosunun ve RA-82078 tescilli uçağının ise Ukrayna işgali öncesinde Kanada'ya Covid-19 test kitleri taşıdığı biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN