Kararı Moskova verdi... Prigojin'in cenaze töreni neden gizli yapıldı?

Kararı Moskova verdi... Prigojin'in cenaze töreni neden gizli yapıldı?

Geçen hafta uçağının düşmesiyle hayatını kaybeden Prigojin'in cenaze töreni gizli yapıldı. 'Bu ilk ortadan kaybolması değil' diyenler için ise bu durum şüphe uyandırdı. Cenazenin gizli yapılmasına karar verenin Rusya Devlet Başkanlığı ve güvenlik servisleri olduğu kayıtlara geçti.

23 Ağustos'ta ölmesine rağmen, Moskova'ya karşı ayaklandıktan sonra varılan anlaşma kapsamında Belarus'a gitmesi kararlaştırılan Prigojin, Kremlin için bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

RUS YETKİLİLER AÇIKLADI

Moscow Times'a konuşan iki Rus yetkili, Prigojin'in cenazesinin önceden açıklanmadan kamuya kapalı yapılmasını Rusya Devlet Başkanlığı yönetimi ve güvenlik kurumlarının talep ettiğini aktardı.

Yetkililer, "Amaç, Prigojin'in cesedi toprağa verilirken vatandaşların, paralı askerlerin ve sempatizanların çevresinde toplanmamasıydı. Aynı zamanda medyanın da olması veya sosyal medyada dolaşıma fotoğraf sokulması istenmedi" dedi.

CENAZEYE SOSYAL MEDYA YASAĞI

Yetkililer, cenaze konusunda düzenlemeler için üst düzey Kremlin ve Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin görüştüğünü ifade etti.

KAMUYA KAPALI CENAZE TÖRENİ

Rus paralı asker grubu Wagner'in basın servisi, içerisinde bulunduğu özel jet Moskova yakınlarında düşen liderleri Yevgeni Prigojin’in salı günü memleketi St Petersburg’daki kamuya kapalı bir cenaze töreniyle defnedildiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN