Wagner'in lideri Prigojin ölmedi mi? İntikam alabilir

Wagner'in lideri Prigojin ölmedi mi? İntikam alabilir

Geçtiğimiz günlerde Moskova yakınlarında düşen uçakta olduğu ve hayatını kaybettiği açıklanan Wagner lideri Prigojin'in ölmediği iddiaları konuşulmaya devam ediyor. Bazı uzmanlar, Prigojin'in ölmediğini ve uçakta dublörünü kullandığını iddia ediyor. Uzmanlar ilerleyen günlerde Prigojin'in tekrar ortaya çıkabileceğini söylerken intikam alabileceğini de ifade etti.

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri iki ay önce de ülkede ayaklanma çıkaran Yevgeni Prigojin’in geçtiğimiz hafta yolculuk ettiği uçağın düşmesiyle birlikte 10 kişiyle öldüğünün söylenmesi dünya basınında tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bazı uzmanlar, Prigojin’in aslında ölmediğini ve dublörünü kullandığını iddia etti. Dr. Valery Solovey isimli uzman, Prigojin’in halen hayatta olduğunu söylerken, “Prigojin yaşıyor, durumu iyi. Uçakta dublörü öldürüldü” ifadesini kullandı. Rus uzman, Prigojin’in bu yılın ilerleyen günlerinde ortaya çıkabileceğini de iddia etti.

prigoni.jpg

Sözcü'de yer alan habere göre; Moskova’nın önemli kurumlarından Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün eski profesörü olan ve çok sayıda casus ve diplomat yetiştiren Dr. Solovey, “Rus yetkililer enkaz alanında Prigojin’in DNA’sını bulmadı. Uçak içeriden patlamadı” ifadesini kullandı. Rus uzman, Putin’in de bu durumun farkında olduğunu iddia ederek Prigojin’in intikam alabileceğini dile getirdi.

prigojin1.jpg

Prigojin’in 1.7 milyar dolarlık Bitcoin’e erişimi olduğunu hatırlatan Solovey, Prigojin’in bunu tekrar saldırmak için kullanacağını da öne sürdü. Öte yandan sosyal medyada da Prigojin’in dublörüne ait olduğu belirtilen pasaportlar ve görüntüler de paylaşıldı.

fontanka-prigo.jpg

Prigojin’in Afrika ve Orta Doğu’da sık sık peruk ve takma sakal kullanarak yaşadığı da hatırlatıldı. Rusya’da yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım platformu Telegram’da yapılan bir ankete katılanların yüzde 38’i Prigojin’in halen hayatta olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN