Prigojin'in doğrulanan ölümünün ardından Pentagon’dan kritik açıklama: Wagner esasen sona erdi

Prigojin'in doğrulanan ölümünün ardından Pentagon’dan kritik açıklama: Wagner esasen sona erdi

Rusya merkezli paralı askeri şirket Wagner liderinin uçak kazasında hayatını kaybetmesinin Rus yetkililer tarafından teyit edilmesinin ardından açıklama yapan Pentagon yetkilisi Patrick Ryder, "Wagner grubu esasen bitti" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine başkaldırmasından haftalar sonra şüpheli bir şekilde uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeny Prigojin'e ilişkin konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Wagner grubu esasen bitti" şeklinde konuştu.

WAGNER İLE KUZEY KORE İLİŞKİSİ SORULDU

Düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendiren Ryder, bir gazetecinin, Kuzey Kore'nin Wagner'e silah sattığına dair geçen yıl ortaya atılan iddiaları anımsatarak, "Wagner ile Kuzey Kore arasındaki silah anlaşmasının bittiğine inanıyor musunuz?" sorusuna "Buradaki asıl mevzu, Wagner grubu esasen bitti. Bu nedenle ortada bir müzakere olmadığını da söyleyebilirim" diye yanıt verdi.

Wagner'in bir dönem Rusya’nın Ukrayna işgalinde sahadaki en etkili faktör olduğunu belirten Ryder, "Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi zorba rejimlerden cephane ya da silah almaya çalışıyor" diyerek Kuzey Kore'ye Rusya'ya hiçbir şekilde silah vermeme çağrısını yineledi.

‘DIŞARIYA KAPALI’ CENAZE TÖRENİ

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’ndan (Rosaviatsiya) 23 Ağustos’ta yapılan açıklamada, Prigojin’in de bulunduğu özel jetin Tver’de düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Açıklamaya göre, uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin’in yanı sıra yardımcısı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev’in isimleri yer almıştı.

Rusya Soruşturma Komitesi, 27 Ağustos'taki açıklamasında, kazada ölenlerin arasında Wagner’in kurucusu Prigojin’in bulunduğunu teyit etmişti. Prigojin’in cenaze töreninin 29 Ağustos'ta “dışarıya kapalı şekilde” St. Petersburg’daki mezarlıkta yapıldığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN