Prigojin’in aylar önceki sözleri yeniden gündemde: Ülkeme yalan söylemektense öldürülmeyi tercih ederim

Prigojin’in aylar önceki sözleri yeniden gündemde: Ülkeme yalan söylemektense öldürülmeyi tercih ederim

Rusya’da Putin yönetimine başkaldırmasından sonra şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Wagner patronunun ölümüne ilişkin söylentiler devam ederken, Prigojin’in aylar önce söylediği sözler yeniden gündem oldu. Ukrayna işgalinde Rusya’nın askeri yönetimine ağır sözler söyleyen Prigojin, ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi tercih edeceğini söylüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine isyan ettikten haftalar sonra uçak kazasında hayatını kaybeden paralı askeri şirket Wagner lideri Yevgeny Prigojin’in geçtiğimiz nisan ayında kaydettiği sözleri tekrar gündem oldu.

Daha önce çok kez Rusya’nın Ukrayna işgalinde askeri yönetimin ‘kötü’ olduğunu belirten Prigojin’in, bu videoda, ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi tercih edeceğini söylediği duyuluyor.

‘RUSYA FELAKETİN EŞİĞİNDE’

Rus askeri yazar Semyon Pegov ile ilk olarak 29 Nisan'da yayınlanan bir röportajdan alınan klipte Prigojin, Rusya'nın felaketin eşiğinde olduğunu çünkü savunma kurumunun üst yönetime yalakalık yapmayı reddeden doğruyu söyleyenleri yavaş yavaş kovduğunu söylüyor.

Wagner'in Telegram kanalı Gray Zone'da yayınlanan klipte, "Bugün kaynama noktasına ulaştık. Neden bu kadar dürüst konuşuyorum? Çünkü bu ülkede yaşayacak insanlara karşı benim hakkım yok. Artık onlara yalan söyleniyor. Öldürün beni daha iyi" diyor.

Prigojin ayrıca, "Ama yalan söylemeyeceğim, dürüstçe söylemeliyim ki Rusya felaketin eşiğinde. Eğer bugün bu çarklar düzeltilmezse uçak havada parçalanacak" diye ekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN