Kremlin'den 'Prigojin' açıklaması: Kesinlikle biz öldürmedik

Kremlin'den 'Prigojin' açıklaması: Kesinlikle biz öldürmedik

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin’in, "Kremlin’in talimatıyla öldürüldüğü" iddiasının "kesinlikle yalan" olduğunu söyledi. Peskov, "Bu konuyu ele alırken sadece gerçeklere dayanmak gerekiyor. Henüz çok fazla bilgi yok, soruşturma devam ediyor" dedi.

İki ay önce Rusya'ya karşı isyan başlatıp ertesi gün geri adım atan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in şüpheli bir uçak kazasında ölmesi hakkında spekülasyonlar sürüyor. Son olarak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Rusya’da 23 Ağustos’ta düşen uçakta hayatını kaybeden paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in Kremlin’in talimatıyla öldürüldüğü iddiasının “asılsız” olduğunu ifade etti.

Peskov, “Şu anda bu uçak kazası ve aralarında Prigojin’in de bulunduğu uçaktaki tüm yolcuların trajik ölümleriyle ilgili çok sayıda spekülasyon var. Tabii ki Batı’da tüm bu spekülasyonlar belirli bir açıdan sunuluyor. Bunların hepsi kesinlikle yalan” ifadelerini kullandı.

1-012.jpgKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

'PUTİN YOĞUN, CENAZEYE KATILIR MI BİLMİYORUM'

Peskov, “Bu konuyu ele alırken sadece gerçeklere dayanmak gerekiyor. Henüz çok fazla bilgi yok, soruşturma devam ediyor. Dün bu konu hakkında konuşan Başkan Putin, yakın gelecekte tamamlanacak soruşturmanın sonuçlarını beklediğini ve ayrıntıları öğreneceğimizi söyledi” şeklinde konuştu.

Kazaya yönelik başlatılan soruşturmanın sonucunu beklemenin önemli olduğuna işaret eden Peskov, Putin’in yakın zamanda Prigojin ile görüşmediğini de aktardı. Peskov, Putin’in Prigojin’in cenazesine katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, “Bununla ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Başkanın şu anda oldukça yoğun bir çalışma programı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

'KAHRAMANLIKLARI UNUTULMAYACAK'

Prigojin’in ölümünün ardından Wagner’in geleceğine yönelik değerlendirmesi sorulan Peskov, Wagner grubunun hukuken bir varlığının olmadığını söyledi. Peskov, “Şunu unutmayalım ki böyle bir yapı yok, hukuken Wagner yok. Başkanın (Putin’in) defalarca söylediği gibi özel askeri operasyonun gidişatına büyük katkı sağlayan bir Wagner grubu var. Bu insanların kahramanlıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN