Wagner yetkilisinden paralı askerlere sesli mesaj: Bizi kabul etmiyorlar, başka iş bulun

Wagner yetkilisinden paralı askerlere sesli mesaj: Bizi kabul etmiyorlar, başka iş bulun

Patronu olduğu Wagner’in Putin yönetimine başkaldırmasından haftalar sonra şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Prigojin’in ardından paralı askeri şirketin akıbetine ilişkin tartışmalar sürerken, Wagner'den bir yetkilinin ses kaydında, eğitimli askerlerin cepheye alınmadıklarını söylediği ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e isyan ettikten sonra patronu Yevgeny Prigojin’in öldüğü paralı askeri şirket Wagner’e ne olacağı tartışılırken, ortaya çıkan bir ses kaydı dikkat çekti.

Yayın organı iStories'te yer alan bilgilere göre, ismi açıklanmayan Wagner yöneticisi savaşmaya hazır “on binlerce eğitimli askere” sahip olmalarına rağmen cepheye kabul edilmediklerini açıklayarak durumun “çok zor” olduğunu belirtti.

‘PARA KAZANACAK İŞ BULUN’

Hürriyet’in aktardığı haberde, Wagner liderinin sesli mesajında, "Arkadaşlar durum çok zor. On binlerce eğitimli savaşçı çalışmaya ve vatanlarını savunmaya hazır, ancak bilinen koşullar nedeniyle bizi Ukrayna'ya almıyorlar. Artık Afrika ve Orta Doğu'da iş seçenekleri aramak zorunda kalıyoruz. Orada da durum çok zor. Bu nedenle ya bekleyin ya da kendinize para kazanacak başka yollar bulun" şeklinde kaydettiği bildirildi.

PUTİN’DEN ‘SADAKAT’ KARARNAMESİ

Dokuz yıldır en az yedi ülkede faaliyet gösteren ve Ukrayna işgaliyle beraber dünya çapında bilinmeye başlanan Wagner, Prigojin'in başarısız isyanı sonrası savaş alanından çekilmiş ve operasyonlarını Afrika'da yoğunlaştırmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Prigojin'in ölümü sonrası paralı askerlerin sadakat yemini etmesi için bir kararname imzalasa da son gelişmeler Wagner grubu üyelerinin tamamen gözden çıkarıldığını kanıtlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN