Prigojin'in şüpheli ölümü sonrası Putin'den dikkat çeken hamle! Bağlılık yemini edecekler

Prigojin'in şüpheli ölümü sonrası Putin'den dikkat çeken hamle! Bağlılık yemini edecekler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından sürpriz bir kararname imzalayarak ordu adına faaliyet gösteren tüm paralı asker gruplarının Rus bayrağı önünde bağlılık yemini etmesini içeren bir kararname imzaladı.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in 23 Ağustos’ta uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den sürpriz bir adım geldi. Putin imzasının ardından Kremlin’den yayınlanan kararnameye göre ordu adına faaliyet gösteren ya da Rusya’yı Ukrayna’daki "özel askeri operasyonunda" görev alacak herkesin Rusya’ya resmi bir bağlılık yemini etmesi istendi.

"TÜM PARALI ASKERLER BAĞLILIK YEMİNİ EDECEKLER"

25 Ağustos Cuma günü yürürlüğe girdiği belirtilen kararnamede, “Rusya’nın savunmasının manevi ve ahlaki temellerini oluşturmaya yönelik bir emir" ifadeleri kullanılırken, tüm paralı asker gruplarının Rusya bayrağı önünde bağlılık yemini etmesi gerektiği vurgulandı. Yemin edenlerin, komutanların ve üst düzey liderlerin emirlerini titizlikle yerine getireceklerine dair söz verdikleri belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN