Kararnameyle meclisi fesheden Tunus lideri Kays Said’den ilginç açıklama: Yasaları çiğneyenlerden hesap sorulmalı

Kararnameyle meclisi fesheden Tunus lideri Kays Said’den ilginç açıklama: Yasaları çiğneyenlerden hesap sorulmalı

Tunus’ta yönetim organları tartışmalı bir şekilde fesheden ve hamlesi ülke siyasetçileri tarafından ‘darbe’ olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı Kays Said, "kanunları çiğneyen ve kaos oluşturmaya çalışanlardan hesap sorulması gerektiğini" kaydetti.

25 Temmuz 2021’de sürpriz kararla "Tunus'un içinde bulunduğu olumsuz durumlardan ülkeyi kurtarmak için olağanüstü önlemler alması gerektiğini" belirterek "Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, dönemin başbakanı olan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını" duyuran Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "kanunları çiğneyen ve kaos oluşturmaya çalışanlardan hesap sorulması gerektiğini" belirtti.

‘SADECE SAMİMİ İRADE EKSİK’

Cumhurbaşkanlığı’nın Facebook sayfasında yayınlanan açıklamaya göre, Said, Başbakan Ahmed el-Haşşani ve Adalet Bakanı Leyla Ceffal ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Haşşani ile yaptığı görüşmede Said, "Tunus yönetimine sızan ve herhangi bir ekonomik ve sosyal projenin tamamlanmasına engel haline gelen kişilerden ülkenin arındırılmasının gerekliliğini" vurguladı.

Tunuslu lider, "Pek çok proje hazır ve bunlar için ayrılan fonlar mevcut. Bu projeleri gerçekleştirmek için yalnızca samimi irade eksik" ifadelerini kullanarak Tunus devleti ve halkının hizmetinde olmayı reddedenlerin birçoğunun görevlerinden uzaklaştırıldığını" kaydetti.

YARGIYA GÖREVİNİ HATIRLATTI

Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmede ise Cumhurbaşkanı Said, "Tunus yasalarını ihlal eden herkesten, özellikle ülkede kaos çıkarmaya çalışanlardan hesap sorulması gerektiğini" belirterek, bu konuda Tunus yargısına düşen görevi hatırlattı. Said, ülkede kanunları çiğneyenlerin hiçbir müdahale olmaksızın sadece yargı tarafından sorumlu tutulacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN