Kataib Hizbullah komutanı ABD saldırısında öldü

Kataib Hizbullah komutanı ABD saldırısında öldü

ABD Ordusu, İran destekli silahlı grup Kataib Hizbullah'tan bir komutanın dünkü saldırıda öldürüldüğünü söyledi. İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan iki kaynak, komutanın Bağdat'ın doğusunda bir araca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldürülen Ebu Bekir el-Saadi olduğunu belirtti.

ABD ordusu, Pentagon'un kendi birliklerine saldırmakla suçladığı Irak'taki İran destekli silahlı grup Kataib Hizbullah'tan bir komutanın saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre ordudan yapılan açıklamada, "(ABD) güçleri, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta tek taraflı bir saldırı gerçekleştirdi ve bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Kataib Hizbullah komutanını öldürdü" ifadesine yer verildi. Sivil kayıplara dair herhangi bir belirti bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Açıklamada komutanın ismi belirtilmezken isimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan iki güvenlik kaynağı, komutanın Bağdat'ın doğusunda bir araca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldürülen Ebu Bekir el-Saadi olduğunu söyledi.

SALDIRIDA 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Kaynaklardan biri, üç kişinin öldürüldüğünü ve hedeflenen aracın çoğu İran'a yakın düzinelerce silahlı gruptan oluşan bir devlet güvenlik teşkilatı olan Irak Halk Seferberlik Kuvvetleri (PMF) tarafından kullanıldığını söyledi.

Kataib Hizbullah üyeleri ve komutanları PMF'nin bir parçasıdır. Pentagon'un Kataib Hizbullah'ın "ayak izlerini" taşıdığını söylediği Ürdün-Suriye sınırı yakınında Ocak ayında düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürülmüştü. Grup daha sonra bölgedeki ABD birliklerine yönelik askeri operasyonları askıya aldığını duyurmuştu.

Irak ve Suriye, İsrail- Hamas savaşının Ekim ayında başlamasından bu yana İran destekli katı silahlı gruplar ile bölgede konuşlanmış ABD güçleri arasında neredeyse her gün kısasa kısas saldırılarına tanık oldu.

ABD geçtiğimiz hafta sonu Irak ve Suriye'de İran destekli grupları vurarak, üç ABD askerinin öldürülmesine tepkisinin sadece başlangıcı olduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN