Kayınvalidesi Gazze’de mahsur kalan İskoçya lideri Yusuf ülkesindeki Yahudi cemaatiyle: Sizin kederiniz benim kederimdir

Kayınvalidesi Gazze’de mahsur kalan İskoçya lideri Yusuf ülkesindeki Yahudi cemaatiyle: Sizin kederiniz benim kederimdir

İsrail’in Filistin’e yönelik yıkıcı saldırıları sürerken, kayınvalidesi bombardıman altındaki Gazze’de mahsur kalan İskoçya lideri Yusuf, ülkesindeki Yahudi cemaatiyle dayanışmasını ifade etti.

Filistin ve İsrail arasında 7 Ekim sabahı Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başlayan savaş yedinci gününde tüm yıkıcılığı ve şiddetiyle devam ederken, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, “Sizin kederiniz benim kederimdir” diyerek ülkesindeki Yahudi cemaatiyle bir araya geldi.

‘YAHUDİLERLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİM’

Hamas tarafından öldürülen Glasgow kentinden bir kişinin annesini teselli eden Yusuf, Giffnock Newton Mearns Sinagogu'nda gerçekleştirilen dayanışma etkinliğinde "Geçtiğimiz cumartesi günü İsrail'de tanık olduğumuz anlamsız ve korkunç saldırılarda cemaatlerinin üyelerini kaybeden İskoçya'daki Yahudi cemaatiyle dayanışma içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

Kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla’nın Gazze’de mahsur kaldığı bilinen Yusuf, "Bu vahim durumdan etkilenen mağdurlara ve ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Büyük bir üzüntü ve üzüntü anında, benim ve liderliğimdeki hükümetin, masum hayatların kaybının yasını tutan tüm toplulukların ve sizin yanınızda olduğumuzdan hiçbir şüphe duymamanızı istiyorum" diye ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN