İsrail: Saldırılarda en az 40 kişi öldü

İsrail: Saldırılarda en az 40 kişi öldü

Hamas’ın silahlı kanadının İsrail’e yönelik başlattığı operasyon sürerken, İsrail basını, saldırılarda en az 40 kişinin öldüğünü, 740 kişinin de yaralandığını yazdı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı kuruluşunun açıklamasına göre, sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırılarda en az 22 kişi yaşamını yitirdi. İsrail basınının aktardığı son bilgiye göre ise, en az 40 kişi hayatını kaybetti, 740 kişi de yaralandı.

‘EVİNİZİ TERK ETMEYİN’ ÇAĞRISI

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, birçok noktadan İsrail'e doğru onlarca roket attı. Söz konusu roketlerden bazıları, İsrail ordusuna ait "Demir Kubbe" hava savunma sistemlerince imha edildi. İsrail ordusu, İsrail'in orta kesimleri ile Tel Aviv bölgesindeki siren sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

Ordu, Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşimcilerden güvenlik tehlikesi nedeniyle evlerinden çıkmamalarını istedi. İsrail medyası da Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu birçok bölgede siren seslerinin duyulduğunu aktardı. İsrail basınına göre atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod) kentlerine isabet etti.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi'ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiği duyuruldu. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı (Magen David Adom), sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırılarda en az 22 kişinin öldüğünü ve yüzlercesinin yaralandığını söyledi.

Rudaw’da yer alan habere göre, X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi, altısının orta derecede olduğu, diğer 7 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN