Kızıldeniz'de bir gemiden saldırı ihbarı

Kızıldeniz'de bir gemiden saldırı ihbarı

Yemen'in Kızıldeniz'deki ticari gemilere olan saldırılarının tartışması sürerken, Britanya Kraliyet Donanması tarafından yönetilen Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Kızıldeniz’de Yemen’in Muha kenti açıklarında ‘olası bir patlama’ olduğuna dair ihbar aldıklarını açıkladı. Yetkililerin incelemelerinin sürdüğünü duyurdu.

Yemen'in Kızıldeniz'deki ticari gemilere olan saldırıları tartışılmaya devam ediyor.

Britanya Kraliyet Donanması tarafından yönetilen Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) tarafından yapılan açıklamada, “UKMTO, Yemen'in Muha limanının güneyinde, Babülmendep civarında bir olay olduğuna dair rapor almıştır. Kaptan, gemilerden birinin 2 mil açığında suda olası bir patlama olduğunu bildirmiştir. Yetkililer olayı araştırıyor. Gemilerin dikkatli bir şekilde transit geçiş yapmaları ve herhangi bir şüpheli faaliyeti UKMTO'ya bildirmeleri tavsiye edilir” denildi.

UKMTO tarafından herhangi bir yaralanma veya hasara ilişkin henüz bir açıklama olmadığı ancak yetkililerin soruşturma açtığı belirtiliyor.

Reuters'ta yer alan haberde ayrıca İngiliz Deniz Güvenlik Firması Ambrey'in de Yemen'in Muha kentinin 30 deniz mili güneyinde bir geminin yakınında suda olası bir patlama olduğuna dair bilgi aldığını söyledi.

Öte yandan Kızıldeniz'deki saldırılardan dolayı birçok şirket seferlerini durdurma kararı almıştı. Dünyanın en büyük konteyner şirketlerinden İsviçre merkezli Mediterranean Shipping Company (MSC), MSC PALATIUM III adlı gemisinin 15 Aralık’ta Kızıldeniz’de saldırıya uğramasının ardından, “Kızıldeniz geçişi güvenli hale gelene kadar MSC gemileri Süveyş Kanalı'ndan doğu ve batı yönünde geçiş yapmayacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN