Kızıldeniz'de seri köpek balığı saldırıları: 1 ölü daha

Kızıldeniz'de seri köpek balığı saldırıları: 1 ölü daha

Mısır'ın Kızıldeniz eyaletinin başkenti olan Hurgada'da dün bir kadın köpek balığı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi. Dünkü saldırının ardından yetkililer bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı.

Mısır'ın önde gelen tatil kentlerinden olan ve Kızıldeniz eyaletinin merkezinde yer alan Hurgada'da dün bir kadın köpek balığı saldırısına uğramış ve yaşamını yitirmişti.

Çevre Bakanlığı'ndan yetkililerin yaptığı açıklamada bir kişinin daha köpek balığı saldırısı sonrası yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada saldırıların koşullarının ve arkasındaki nedenlerin incelenmesi için bir komite kurulduğu kaydedildi.

1423077.jpg

BÖLGE KAPATILDI

68 yaşındaki Avusturyalı kadın dün yapılan saldırıda yaşamını yitirmişti. Bugünkü saldırıda yine bir kadının hedef alındığı ve öldürülen kadının Rumen vatandaşı olduğu bildirildi.

Avusturyalı kadın Sahl Hasheesh beldesi açıklarında yüzdüğü sırada köpekbalığının saldırısına uğramıştı.

Yetkililer olayın araştırılması için bir komisyon kurulduğunu ve bölgenin üç gün boyunca kapatıldığını belirtti. Ancak Rumen kadın bölgenin kapatılmasının ardından öldürüldü.

Yetkililer bölgede dalış, şnorkelli yüzme, rüzgâr sörfü ve uçurtma dahil tüm deniz faaliyetlerinin yasaklandığını ve balıkçı teknelerinin de Hurgada açıklarında durmasına izin verilmediğini duyurmuştu.

SİNİR ŞOKU ÖLÜMÜNE YOL AÇTI

Kurbanlardan birisi bir bacağını ve kolunu kaybettikten sonra Hurghada'daki özel bir hastaneye nakledildi.

Ancak kısa bir süre sonra sinir şoku nedeniyle hayatını kaybetti.

Bakanlık, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, "Uzmanlar, köpekbalığının neden böyle davrandığını ve iki kişiyi öldürdüğünü doğru bir şekilde belirlemek için olayın koşullarını gözden geçiriyor" dedi.

Kaynaklar: İHA, TRT

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN