Kremlin duyurdu: Putin ilk kez işgal bölgesinde

Kremlin duyurdu: Putin ilk kez işgal bölgesinde

Ukrayna işgali ikinci yılında tüm hızıyla devam ederken, Rusya lideri Putin, savaşın başlamasından bu yana ilk kez işgal bölgesine gitti. Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine gittiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’a gitmesinin ardından Rus işgali altındaki Donbas bölgesinde yer alan Mariupol’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kremlin’den yapılan açıklamada, geçtiğimiz sene şubat ayında başlayan savaştan bu yana işgal altındaki bölgelere ilk kez giden Putin’in helikopterle Mariupol’e gittiği ifade edildi.

‘SAVAŞ SUÇUYLA ŞEHRİ ALDI'

Rus basınında yer alan haberlerde, Putin’in Rus ordusu tarafından inşa edilen yeni bir yerleşim bölgesi olan Nevsky semtinde bir aileyi evlerinde ziyaret ettiği belirtilerek, "Devlet Başkanı yat kulübü, tiyatro binası ve şehrin unutulmaz yerlerinin bulunduğu Mariupol sahil şeridini de inceledi" denildi.

Rusya, geçtiğimiz sene mayıs ayında şiddetli çatışmaların ardından Mariupol’u ele geçirmiş, Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa (AGİT) Rusya’nın şehirde bulunan bir hastaneyi bombalamasını savaş suçu olarak nitelendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN