Petrolde tavan fiyat krizi büyüyor! Kremlin'den batılı ülkelere cevap vereceğiz mesajı

Petrolde tavan fiyat krizi büyüyor! Kremlin'den batılı ülkelere cevap vereceğiz mesajı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Avrupa ülkelerinin Rus menşeili petrole tavan fiyat uygulamasına yanıt verileceğini açıklayarak, "Bir karar hazırlanıyor. Herhangi bir tavan fiyatı tanımayacağımız açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın başkenti Moskova'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Peskov, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yolu ile birlikte taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşması hakkında konuştu.

Kararın, küresel enerji piyasalarını olumsuz yönde etkileyeceğini iddia eden Peskov, "Rus ekonomisi, özel askeri operasyonun tüm gereksinimlerini karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Ancak bu adımlar (tavan fiyat), küresel enerji piyasasını istikrarsızlaştırması açısından kesinlikle bir etki yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın söz konusu karara bir yanıt verip vermeyeceği ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Peskov, "Bir karar hazırlanıyor. Herhangi bir tavan fiyatı tanımayacağımız açıktır" dedi.

"SESSİZ KALMAK PROFESYONEL OLACAKTIR"

Peskov, yaptırımların Rusya'da çeşitli sorunlar yarattığını ancak bu sorunların "kritik" olmadığını belirterek, "Uzmanlar, Rus ekonomisinin bu koşullara uyum sürecini görüyorlar, bunu inkar etmek profesyonelce bir yaklaşım olmaz. Yaptırımların Avrupa ülkelerine verdiği zarar konusunda sessiz kalmak da profesyonel bir yaklaşım olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da dün yaptığı açıklamada, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol ve petrol ürünleri satmayacaklarını vurgulayarak, "Tavan fiyat araçlarının kullanımını yasaklayacak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

AB ülkeleri 2 Aralık'ta, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

G7 ve AB ülkeleri aynı zamanda bugünden itibaren de Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole ithalat yasağı uygulamaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN