Küresel Sumud Filosu kötü hava koşulları nedeniyle geri döndü

Küresel Sumud Filosu kötü hava koşulları nedeniyle geri döndü

Gazze ablukasını kırmak için hazırlanan Küresel Sumud Filosu, deneme seferinin ardından öngörülemeyen hava koşulları ve 30 knot’u aşan rüzgârlar nedeniyle güvenlik önlemleri kapsamında limana geri döndü.

İsrail soykırımının sürdüğü Gazze’ye gitmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu, geri döndü. Bugün gerçekleştirilen deneme seferi sonrası, organizasyon yetkilileri olumsuz hava koşulları nedeniyle seferi erteleme kararı aldı. Yetkililer, küçük teknelerde yaşanabilecek olası riskleri önlemek amacıyla limana dönüş yapıldığını açıkladı.

AKDENİZ’İN ZORLU KOŞULLARI

Akdeniz’deki öngörülemeyen deniz ve rüzgâr koşulları, 30 knot’u aşan rüzgâr hızıyla birleşince, tüm katılımcıların güvenliği ve refahı önceliklendirilerek seferin ertelenmesi kararı alındı.

GÖREV VE KATILIMCI GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Yetkililer, bu kararın sadece güvenliği sağlamak amacıyla alındığını ve görev başarısının korunması için gerekli bir önlem olduğunu belirtti. Küresel Sumud Flotilla, seferin uygun hava koşulları sağlandığında yeniden planlanacağını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN