Kuzey Kore uydu fırlatma girişiminde bulunmuştu: ABD'nin Çin ve Rusya’dan kınama çağrısına olumsuz yanıt

Kuzey Kore uydu fırlatma girişiminde bulunmuştu: ABD'nin Çin ve Rusya’dan kınama çağrısına olumsuz yanıt

Uydu fırlatma girişimi nedeniyle ABD'li yetkililerin BM Güvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore’yi kınama çağrısına Çin ve Rusya’dan olumlu yanıt gelmezken, iki ülkeden yetkililer, ABD’nin Kore yarımadasındaki gerilimi artırdığını söyledi.

Kuzey Kore’nin başarısız uydu fırlatma denemesinden sonra Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde kınama çağrısı yapan ABD’li diplomat Robert Wood, "Tüm konsey üyelerini güvenilirliği korumaya, Kuzey Kore’nin yasa dışı davranışını kınamada bize katılmaya davet ediyorum” demişti.

‘MEŞRU GÜVENLİK KAYGILARI’

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, BM toplantısında Kuzey Kore'nin "meşru güvenlik kaygıları" olduğunu ve konseyin gerilimi azaltmayı teşvik etmesi ve bir tarafı işaret etmemesi gerektiğini söyledi.

Rusya'nın BM daimi Temsilcisi Anna Evstigneeva ise, ABD'yi Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlarla gerilimi tırmandırmakla suçladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN