Kuzey Kore’de ‘gizemli hastalık’ alarmı sona erdi: Kısıtlamalar kalkıyor

Kuzey Kore’de ‘gizemli hastalık’ alarmı sona erdi: Kısıtlamalar kalkıyor

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçiliği, başkent Pyongyang'da solunum yoluyla ilgili ‘gizemli hastalık’ nedeniyle ilan edilen beş günlük kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang'da ilan edilen beş günlük kapanma ve diğer kısıtlamalar kaldırıldı. ‘Gizemli hastalık’ olarak lanse edilen hastalığın ne olduğu tam olarak bilinmezken, solunum yollarını etkilediği belirtiliyor.

‘BUGÜNDEN İTİBAREN SONA ERDİ’

Rusya Büyükelçiliği, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yabancı diplomatlara çarşamba gününden bu yana Pyongyang'da uygulanan "salgına karşı dönemin" bugünden itibaren kaldırıldığını bildiren bir bildiri yayınladı.

Geçen hafta büyükelçilik, Kuzey Kore sağlık yetkililerinin diplomatik misyonların çalışanlarının dışarı çıkmaması ve ayrıca günde dört kez ateşlerini ölçmesi ve sonuçları Pyongyang'daki bir hastaneye bildirmesi gerektiğini bildirmişti.

Açıklamada, önlemlerin grip ve diğer solunum yolu hastalıklarındaki artışa yanıt olduğu belirtilirken, koronavirüsten veya normal vatandaşlara uygulanan kısıtlamalardan bahsedilmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN