Kuzey Kore'de gizemli hastalık alarmı: Vakalar artınca başkent kapıları kapandı

Kuzey Kore'de gizemli hastalık alarmı: Vakalar artınca başkent kapıları kapandı

Koronavirüs pandemisine karşı 'zafer' ilan eden Kuzey Kore'de 'gizemli hastalık' paniği yaşanıyor. Yetkililer sebebi bilinmeyen bir hastalık nedeniyle vakaların arttığını açıklarken, başkent Pyongyang beş günlüğüne kapatıldı.

Güney Kore merkezli NK News'in bir hükümet bildirisine dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore'de bulunan Pyongyang'daki yetkililer, belirsiz bir solunum yolu hastalığına ilişkin vakaların artması nedeniyle beş günlük kapanma emri verdi.

VAKA VE ÖLÜM SAYILARI BİLİNMİYOR

Hükümet bildirisinde koronavirüsten bahsedilmezken, şehir sakinlerinin pazar sonuna kadar evlerinde kalmaları ve her gün birkaç kez ateş kontrolü yapmaları gerektiği söylendi.

Kuzey Koreli yetkililer, tüm dünyayı 2020 yılında saran koronavirüsün 2022'de ülkelerinde olduğunu kabul etti ve aynı yılın ağustos ayında virüse karşı zafer ilan etti. Dışa kapalı rejim, kaç kişinin enfekte olduğunu veya hayatını kaybettiğini aylardır bildirmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN