Lavrov konuştu: Batı ve Ukrayna Rusya'yı yok etmek istiyor

Lavrov konuştu: Batı ve Ukrayna Rusya'yı yok etmek istiyor

Rusya’nın Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, Rus bakandan önemli bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve NATO müttefiklerinin Ukrayna ile birlikte Rusya'yı yok etmek istediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgalini 24 Şubat'ta başlatarak Rusya için bir tehdit olarak görülen Ukrayna'yı "Nazi etkisinden kurtarmak" ve silahsızlandırmak için "özel bir operasyon" olarak nitelendirdi. Kiev yönetimi ve Batı, Moskova'nın işgalinin yalnızca emperyalist bir toprak gaspı olduğunu söylüyor.

‘SIR DEĞİL’

TASS haber ajansına konuşan Bakan Lavrov, "Batı ülkelerinin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin kolektif eylemleri, Ukrayna krizinin küresel doğasını doğruluyor" dedi ve "ABD ve NATO müttefiklerinin stratejik hedefinin, ülkemizi önemli ölçüde zayıflatmak ve hatta yok etmek için bir mekanizma olarak Rusya'yı savaş alanında yenmek olduğu kimse için bir sır değil" diye ekledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıkan ülkeler, dirençli olduğunu kanıtlayarak ve kısmen savaşın neden olduğu artan enerji fiyatlarının birliği parçalayabileceği tahminlerine meydan okudu.

‘MÜSEBBİBİ JOE BİDEN’

Lavrov, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini suçlayarak Rusya ve ABD'nin normal ilişkiler sürdüremeyeceğini yineleyerek "Ülkemizi stratejik bir yenilgiye uğratmayı hedef ilan eden Biden yönetimi ile normal bir iletişim sürdürmek nesnel olarak imkansızdır" dedi ve Washington yönetiminin "Rus karşıtı çatışmacı rotasının giderek daha keskin ve kapsamlı hale geldiğini" de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN