Putin seferberliğe doymuyor! Orduya katılanlar için görülmemiş karar

Putin seferberliğe doymuyor! Orduya katılanlar için görülmemiş karar

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, Rus yetkililerden sürpriz bir hamle daha geldi. Yeni karara göre, kısmi seferberlik programıyla orduya katılanlar herhangi bir ücret ödemeden spermlerini dondurabilecek.

Kriyobank olarak da adlandırılan sperm bankalarında gerçekleşen işlemle ilgili, Rusya Avukatlar Birliği Başkanı Igor Trunov, Rusya Sağlık Bakanlığı'nın planla ilgili bütçe yardımı talebine yanıt verildiğini bildirdi.

BÜTÇEDEN TAM DESTEK

Devlete bağlı TASS haber ajansının haberine göre, Ukrayna işgalinde kullanılmak üzere seferberlik hamlesinin bir parçası olan Rus birlikleri, spermlerini kriyobanklarda ücretsiz olarak dondurma hakkına sahip olacak.

Haberde Trunov'un "Bakanlık, 2022-2024 özel askeri operasyonuna katılmak üzere seferber edilen vatandaşlar için spermlerinin ücretsiz muhafazası ve depolanması için bütçeden mali destek olasılığını belirledi" dediği aktarıldı.

PROTESTOLARI ATEŞLEYEN HAMLE

Rusya, Eylül ayında başlattığı seferberlik hamlesinde Ukrayna'daki "özel askeri harekatı" olarak adlandırdığı operasyonu desteklemek için 300 binden fazla yedek kuvveti askere aldı.

Hamle, yüz binlerce erkeğin askere gitmemek için ülkeden kaçmasına neden oldu ve Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'ya asker göndermesinden bu yana en büyük Kremlin karşıtı protestoları ateşledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN