İngiltere istihbaratından flaş iddia: Rusya, 400 bin asker daha almak istiyor

İngiltere istihbaratından flaş iddia: Rusya, 400 bin asker daha almak istiyor

Ukrayna işgalini sürdüren Rusya’yla ilgili İngiltere’den flaş bir iddia gündeme geldi. Savaşın ilk yılında seferberlik ilan ederek 10 binlerce kişiyi cepheye gönderen Putin’in bu sefer 400 bin askeri daha silah altına almak istediği belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı istihbarat raporunda, Rusya’nın 400 bin askeri daha silah altına almak istediği, bunun seferberlikten ziyade bir ‘profesyonel personel alma girişimi’ olarak sunulduğu duyuruldu.

Kampanyanın 400 bin askeri silah altına almayı hedeflendiği ifade edilen İngiltere Savunma Bakanlığı’nın raporunda, “Yetkililer 400 bin askerin daha silah altına alınması amacıyla büyük bir askere alma kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Rusya bu kampanyayı yeni ve zorunlu bir seferberlikten ziyade gönüllü ve profesyonel personele yönelik bir girişim olarak sunuyor" şeklinde kaydedildi.

adw.jpg

‘RUSYA’NIN PERSONELDEN DAHA FAZLASINA İHTİYACI VAR’

İstihbarat raporunda, "Rus yetkililer muhtemelen iç muhalefeti en aza indirmek amacıyla personel açığını kapatmak için sözde bir 'gönüllülük modeli' seçmişler. Kampanyanın 400 bin gerçek gönüllüyü çekmesi pek olası değil. Ancak Rusya'nın Ukrayna'daki savaş gücünü yeniden inşa etmek için personelden daha fazlasına ihtiyaç var; Rusya'nın şu anda sahip olduğundan daha fazla mühimmat ve askeri teçhizata ihtiyacı var” diye eklendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN