Rusya’nın hedefinde bu kez kendi vatandaşları var: Ülkeden kaçanlara ‘yaptırım’ geliyor

Rusya’nın hedefinde bu kez kendi vatandaşları var: Ülkeden kaçanlara ‘yaptırım’ geliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından çok sayıda Rusya vatandaşı ülkesini terk etmişti. Bir yandan ‘beyin göçü’ olan bu kaçışlara karşı yetkililer bir önlem hazırlıyor. Duma sözcüsüne göre, ülkesini terk eden Ruslar yüksek vergilendirmeyle karşı karşıya kalacak.

24 Şubat’ta başlayan işgalden sonra, vatandaşlarının savaşla ilgili protestolarına ve sosyal medya paylaşımlarına karşı sert önlemler alınmasının ardından baskılara tahammül edemeyen birçok Rus ülkesini terk etti. Savaşın ilerleyen dönemlerinde ilan edilen kısmi seferberlikle beraber daha çok insan Rusya’dan ayrılmıştı.

‘TERCİHLERİNİ BOŞA ÇIKARMAK…’

Başka ülkelere yerleşen Rusya vatandaşlarıyla ilgili konuşan Duma Sözcüsü Vyacheslav Volodin, Rusya parlamentosunun alt meclisinin, ülkeyi terk edenlere daha yüksek vergi getirilmesi için bir yasa hazırladığını söyledi.

Volodin, Telegram uygulamasında "Rusya Federasyonu'ndan ayrılanların tercihlerini boşa çıkarmak ve onlara daha yüksek bir vergi oranı getirmek doğru. Mevzuatta uygun değişiklikler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İDDİALAR ‘NEREDEYSE BİR MİLYON’U GÖSTERİYOR

Savaşın başlamasından bu yana ülkesinden ayrılan Rusların kesin sayısı belirsizken, ekim ayında 300 bin kişiyi savaşa göndermek için başlatılan kısmi seferberliğin duyurulmasının ardından 700 bin kişinin kaçtığı söyleniyor.

Rusya'nın yüzde 13’lük gelir vergisi yerel işverenler tarafından maaşlardan otomatik olarak düşülmektedir. Rusya Federal Vergi Servisi'ne göre, yurtdışında çalışan ve Rus vergi mukimi olan Ruslar vergiyi bağımsız olarak ödemek zorundadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN