Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’da önceliğin ateşkes olmasına karşı olduklarını belirtti. Lavrov, “ Ateşkesle başlamak çözüm getirmiyor. Bunu daha önce yaşadık, tekrar istemiyoruz. İstanbul’da anlaşmalar sağlanmıştı ama Batı, Ukrayna’ya imzayı yasakladı.” dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki çatışmalarda önce ateşkes çağrılarına sert çıktı. “Bize daha önce de aynı oyunu oynadılar” diyen Lavrov, Batı’nın Ukrayna ile yapılan İstanbul anlaşmalarını engellediğini savundu.
Lavrov, Ermenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Ukrayna’daki savaşla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakan Paşinyan’la bir araya gelen Lavrov, ayrıca bir üniversitede öğrencilere seslendi.
Lavrov, Ermenistan'a yaptığı ziyarette Başbakan Nikol Paşinyan tarafından kabul edildi. Lavrov, Ermenistan'daki bir Rus üniversitesinde de öğrencilerle bir araya geldi.
“ATEŞKESLE BAŞLAMAK ÇÖZÜM GETİRMİYOR”
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, buradaki konuşmasında, Rusya ile Ukrayna arasında 2022'de İstanbul'da müzakereler gerçekleştiğini ve bu müzakerelerde anlaşmalara varıldığını anımsatarak, "Bu anlaşmaları hem biz hem de Ukraynalılar parafladı. Bunun ardından Batı, bu anlaşmayı (Ukrayna'ya) imzalamayı yasakladı. Bu nedenle şimdi bize 'hadi ilk önce ateşkes sağlayın, sonrasına bakarız' denildiğinde, hayır arkadaşlar, bu olamaz. Buna benzer hikayeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Lavrov, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin ABD'den Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmayı talep ettiklerini söyledi.