Leopard hamaseti

Leopard hamaseti

Putin, Stalingrad Muharebesi’nde Nazi birliklerinin Kızıl Ordu’ya yenilmesinin 80’inci yıldönümünü Ukrayna işgalini haklı çıkarmak için malzeme yaptı. Rus lider, “İnanılmaz ama doğru, yine gövdesinde haç bulunan Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz.” dedi. Berlin, Ukrayna’ya doğrudan endüstriyel stoklardan 88 adet Leopard 1 tankının teslimatını onaylarken, ABD de uzun menzilli füze yardımı yapacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Stalingrad Muharebesi’nin sona ermesinin 80. yılı için yaptığı konuşmada, Ukrayna savaşını Sovyetlerin Nazi Almanyası’na karşı savaşıyla kıyasladı. Almanya’nın Ukrayna’ya Leopard tankları gönderme kararının altını çizen Putin, tarihin tekerrür ettiğini iddia etti, “İnanılmaz ama gerçek. Tekrar Alman Leopard tankları tarafından tehdit ediliyoruz” dedi. Bugün Volgograd olarak adlandırılan eski Stalingrad şehrinde konuşan Putin, “Rusya’yı savaş alanında yenmeyi umanlar anlamıyor, sanki onlar için Rusya’yla modern bir savaş farklı olacak.

Biz tanklarımızı onların sınırlarına göndermiyoruz ancak cevap verecek araçlarımız var ve bu sadece silah ya da silahlı araçla sınırlı değil. Herkes bunu anlamalı” dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da basına “Batı’dan yeni araçlar gelmeye devam ettiği sürece Rusya’nın karşılık verme potansiyelini daha çok değerlendireceğini” söyledi.

İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı muharebesi olan Stalingrad’da 91 bin Alman askerinin teslim olmak zorunda bırakılmasıyla savaşın seyri değişmişti. Putin, Ukrayna’daki savaşın başından beri, milliyetçi ve Nazilere karşı mücadele verildiğini iddia ediyor. “Şimdi, maalesef, Nazi ideolojisi modern kılığında, modern görünümünde, tekrar ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturuyor. Bir kez daha kolektif Batı’nın saldırısını geri püskürtmeye zorlanıyoruz” diyen Putin, “Moskova’nın kendisini tehdit eden her ülkeye cevabı olduğunu söyledi.

Volgograd’ın ismi, bir günlük Stalingrad olarak değiştirildi ve bu hafta başında eski Sovyet lider Joseph Stalin’in büstü ortaya çıkarıldı. Putin aynı zamanda şehrin savunmasına liderlik eden Sovyet mareşalin mezarına çiçek bıraktı ve anma alanını ziyaret etti. Burada savaşta ölen askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu arada Alman “Sueddeutsche Zeitung” gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Berlin hükümeti, Ukrayna’ya doğrudan endüstriyel stoklardan 88 adet Leopard 1 tankının teslimatını onayladı.

Leopard tanklarının Ukrayna’ya teslimatı, tanklar sanayide tamir edildikten sonra “her an gerçekleşebilecek.” Bu tankların maliyetinin 100 milyon euronun üzerinde olabileceği belirtiliyor. Öte yandan, Alman hükümeti, Katar’dan Kiev’e gönderilmek üzere 15 Gepard uçaksavar tankı ve daha fazla mühimmat satın almak için görüşmelerde bulundu. Katar, söz konusu tankları, FIFA 2022 Dünya Kupası stadyumlarını güvence altına almak için satın almıştı.

ABD yönetiminin de, Ukrayna’ya daha uzun menzilli roketlerin de sevkiyatını içeren yaklaşık 2,2 milyar dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi hazırladığı bildirildi. Birkaç gün içinde açıklanması beklenen paket, Ukrayna’ya yaklaşık 150 kilometre menzile sahip güdümlü Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba sağlama taahhüdünü içeriyor. Rusya’nın füze saldırılarına karşı daha iyi savunma yapmasına yardımcı olabilmek için Batılı ülkeler tarafından Ukrayna’ya gönderilen tüm farklı hava savunma sistemlerini birbirine bağlayacak ekipmanlar da ABD’nin hazırladığı paket kapsamında Ukrayna’ya teslim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN