Litvanya: Rusya savaşı iki yıl daha uzatabilir

Litvanya: Rusya savaşı iki yıl daha uzatabilir

Litvanya istihbarat teşkilatları tarafından bugün Rusya hakkında bir rapor yayınlandı. Raporda yüksek petrol fiyatları, yaptırımlardan kaçınma ve devlet yatırımlarının, Rusya'ya en az iki yıl daha Ukrayna'da mevcut yoğunlukla mücadele etmek için yeterli kaynak sağladığı görüldü.

Litvanya istihbarat teşkilatlarının bugün yayınladığı bir raporda, yüksek petrol fiyatları, yaptırımlardan kaçınma ve devlet yatırımlarının, Rusya'ya en az iki yıl daha Ukrayna'da mevcut yoğunlukla mücadele etmek için yeterli kaynak sağladığını belirtti.

Reuters’ta yer alan habere göre ajansların karşı karşıya oldukları tehditlere ilişkin yıllık değerlendirmelerinde, Rusya'nın 2023 yılında Ukrayna'daki savaştan zarar gören ordusunu reforme ettiği, güçlendirdiği ve geçtiğimiz yıl ittifaka katılan Finlandiya'nın yanı sıra NATO sınırı boyunca askeri yeteneklerini genişletme yolunda ilerlediği belirtildi.

Litvanya kurumları raporda "Moskova'nın öğrenilen dersleri değerlendirebildiğini ve savaş etkinliğini artırabildiğini" ekledi. Ortak rapor Karşı istihbarat Devlet Güvenlik Dairesi ve Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ordunun Savunma İstihbarat ve Güvenlik Servisi tarafından düzenlendi.

RUSYA ORDUSUNU GÜÇLENDİRDİ

Rusya Savunma Bakanı Salı günü yaptığı açıklamada, NATO güçlerinin sınırlarına yığıldığı algısına tepki olarak ülkenin kuzey ve batıdaki askeri güçlerini geliştirdiğini söylemişti.

Hem Rusya'nın hem de müttefiki Belarus'un komşusu olan Litvanya geçmişte Moskova tarafından yönetiliyordu ancak şu anda NATO ve Avrupa Birliği üyesidir.

Litvanya'nın ajansları, Rusya'ya açıkça silah ve mühimmatın yalnızca İran ve Kuzey Kore tarafından sağlandığını, ancak Çin'in en büyük mikroçip tedarikçisi haline geldiğini ve yuanın Rusya'nın uluslararası işlemlerinde ana para birimi haline geldiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN