Lübnan yeni cumhurbaşkanını seçemiyor: 4. oturumda da hiçbir aday yeterli oyu alamadı

Lübnan yeni cumhurbaşkanını seçemiyor: 4. oturumda da hiçbir aday yeterli oyu alamadı

Lübnan'da yeni cumhurbaşkanını seçmek için Meclis'te düzenlenen üç oturumda sonuç alınamamasının ardından düzenlenen 4'üncü oturumda da hiçbir aday yeterli oyu alamadı.

Lübnan Meclisi'nde Nebih Berri'nin başkanlığında, 31 Ekim'de görev süresi dolacak Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın yerine gelecek 14. cumhurbaşkanının seçilmesi için düzenlenen toplantıya 128 milletvekilinden 110'u katıldı.

Seçimde adaylardan Mişel Muavvad 39, İsam Halife 10 oy alırken, 61 geçersiz oy kullanıldı.

Oylamada hiçbir adayın seçilmek için gerekli olan oyların 3'te 2'sini alamaması üzerine Berri, yeni oturumun tarihine daha sonra karar vereceklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan Meclisi, yeni cumhurbaşkanını seçmek için ilk oturumu 29 Eylül, 2'nci oturumu 13 Ekim ve 3'üncü oturumu da 20 Ekim'de düzenlemişti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Avn, 31 Ekim 2016'da Mecliste düzenlenen 46'ncı oturumun sonunda seçilebilmişti.

Avn, 2,5 yıl süren siyasi çekişmeler ve çalkantılı süreçten sonra Mayıs 2014'te görevi dolan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yerine göreve gelebilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN