Pakistan sokakları yangın yerine dönmüştü: İmran Han serbest

Pakistan sokakları yangın yerine dönmüştü: İmran Han serbest

Pakistan Yüksek Mahkemesi, tutuklanmasının ülke çapında şiddet olaylarını tetiklemesinden iki gün sonra eski Başbakan İmran Han'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, iki gün önce arazi dolandırıcılığı iddiasıyla tutuklanan eski Başbakan İmran Han'ın serbest bırakılmasına karar verdi. Yüksek Mahkeme Başkanı Ömer Ata Bandial, İmran Han'dan ülke çapındaki kargaşaya karşı destekçilerini sükunete çağırmasını istedi.

Associated Press'te yer alan habere göre, Pakistan eski Başbakan'ı İmran Han'ın destekçileri, serbest bırakılmasını kutlamak için mahkeme binasının yakınında dans ederken görüntülendi.

İmran Han, milletvekillerinin güven oylaması sonucu iktidardan indirilmesinden sonra Pakistan mahkemelerinde çok sayıda yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

YASA DIŞI OLDUĞU KARARINA VARMIŞTI

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Pakistan eski Başbakanı ve Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Genel Başkanı İmran Han’ın tutuklanmasının ‘yasa dışı’ olduğuna karar verdi.

Han’ın genel başkanlığını yaptığı PTI’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “PTI Başkanı İmran Han bugün Yüksek Mahkeme'de. Tutuklanması yasa dışı ilan edildi. Pakistan halkı, Yüksek Mahkeme'nin Başkan İmran Han'ın tutuklanmasını iptal eden kararını memnuniyetle karşılamaktadır” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN