Mali’de BM konvoyuna saldırı: 2 ölü 5 yaralı

Mali’de BM konvoyuna saldırı: 2 ölü 5 yaralı

Mali'nin merkezinde Birleşmiş Milletlere ait zırhlı bir araç mayına çarptı. Beş kişinin ağır yaralandığı olayda iki Mısırlı barış gücü askeri hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric olay yerine BM acil müdahale timinin gönderildiğini belirterek yaralıların tahliye edildiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, 2022'nin ilk altı ayında Mali'de 10 BM barış gücü askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen olayla ilgili konuşan Dujarric, BM lojistik konvoyuna ait zırhlı bir aracın, Sahra Çölü'nün kuzey iç kesiminde yer alan vaha kenti Tessalit'ten Gao'nun merkezine giden yolda bir mayına çarptığını söyledi. Dujarric, olay yerine BM acil müdahale timinin gönderildiğini belirterek yaralıların tahliye edildiğini açıkladı.

BM barış gücü misyonu, uluslararası hukuka göre bir savaş suçu teşkil edebilecek saldırıyı şiddetle kınadı.

Dujarric, "BM operasyonlarını aksatmayı ve Mali'de barış ve istikrara dönüşü engellemeyi amaçlayan el yapımı patlayıcı cihazların sık kullanımından endişe duyduğunu" belirtti.

Saldırıyı "en sert şekilde kınadığını" bildiren BM Güvenlik Konseyi, Mali'nin geçiş hükümetini failleri hızla soruşturmaya ve adalete teslim etmeye çağırdı. BM Güvenlik Konseyi üyeleri, "Mali'deki güvenlik durumunu ve Sahel bölgesindeki terör tehdidinin uluslar ötesi boyutu" hakkındaki endişelerini dile getirdiler.

2013'ten bu yana 255'ten fazla barış gücü askeri ve personelinin öldüğünü bildiren BM misyonu, bu rakamın Mali'yi BM'nin dünya çapındaki barış misyonlarının en ölümcülü yaptığını söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN