Meghan Markle'a ırkçı mesaj gönderen polislere hapis cezası

Meghan Markle'a ırkçı mesaj gönderen polislere hapis cezası

İngiltere'de altı eski polis memurunun, WhatsApp uygulaması üzerinden Sussex Düşesi Meghan Markle ve kraliyet ailesinin diğer üyelerine saldırgan ve ırkçı mesajlar paylaştıkları gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Emekli polisler 7 Aralık'taki duruşmada 12 ay ertelemeli altı ila 14 hafta arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Sussex Düşesi Meghan Markle, annesinin siyahi babasının beyaz olması nedeniyle ırkçı söylemlere maruz kalıyor.

İngiltere'de WhatsApp uygulaması üzerinden Sussex Düşesi Markle ve kraliyet ailesinin diğer üyelerine saldırgan ve ırkçı mesajlar paylaştıkları gerekçesiyle altı polis memuru hakkında dava açılmıştı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yürütülen bir soruşturma dosyası sonucunda ortaya çıkan ırkçı mesajların Ağustos 2018 ile Eylül 2022 tarihleri arasında yazıldığı belirlendi.

Euronews'te yer alan haberde mesajlardan üçünde Kral Charles'ın küçük oğlu Prens Harry'nin eşi Meghan hakkında ırkçı yorumlar yer alıyor. Mesajlardan birinde eski Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip'in bir fotoğrafı yer alırken, diğerlerinde Charles'ın en büyük oğlu ve aynı zamanda varisi Prens William ile eşi Kate ve İngiltere'nin ilk koyu tenli Başbakanı Rishi Sunak'a atıfta bulunuluyor.

60'lı yaşlarda olan eski memurlardan beşi saldırgan mesajlar gönderme suçunu kabul ederken, emekli polisler 7 Aralık'taki duruşmada 12 ay ertelemeli altı ila 14 hafta arasında hapis cezasına çarptırıldı.

DEHŞET VERİCİ

Londra Metropolitan Polisi Yolsuzlukla Mücadele ve Suistimal Birimi Direktörü James Harman, duruşma sonrası yaptığı açıklamada "ırkçı ve ayrımcı mesajların içeriği kesinlikle dehşet verici" ifadesini kullandı.

Ayrıca Harman, "Sanıkların bir zamanlar polis memuru olarak görev yapmış oldukları da göz önüne alındığında, bu davanın polislere olan güveni daha da zedeleyebileceğinin farkındayız" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN