Meksika’da korkutan görüntüler: Aktif yanardağa göktaşı düştü

Meksika’da bulunan Popocatepetl Yanardağı’nı izleyen kameralar, atmosfere giren bir göktaşı görüntülerken, göktaşı, atmosfere girmesinin ardından bir anda parlayıp söndü.

Son zamanlarda faaliyetlerinde artış görülen Popocatepetl Yanardağı’nın yakınlarında gökyüzünde bir göktaşı görüldü. Göktaşının atmosfere girmesinin ardından bir anda parlayıp sönmesi görenleri korkuttu.

BÜYÜK PATLAMA BEKLENİYOR

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda, son 24 saatte 182 gaz ve kül çıkışı gerçekleştiği bildirildi. En son 1 Mart’ta iki patlamanın yaşandığı yanardağda bu yıl kaydedilen patlamaların sayısı 162’ye ulaştı.

Son bir yıldır hareketliliğinde artış görülen ve 2022 yılı boyunca 113 patlamanın kaydedildiği Popocatepetl Yanardağı, Manchester Üniversitesi’nden bilim insanlarına göre önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir patlama gerçekleşmesi beklenen yanardağlar arasında beşinci sırada yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir