Morgan Stanley'den faiz indirimi açıklaması: Tarihi verdi

Morgan Stanley'den faiz indirimi açıklaması: Tarihi verdi

Morgan Stanley, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına ilişkin öngörülerini paylaştı. Bankanın ABD Başekonomisti Ellen Zentner, Fed'in faiz indirme kararı için mayıs ayının erken olduğunu ifade ederken, "Fed'in faiz indirimi için hazirana kadar hazır olmasını bekliyorum" dedi.

Morgan Stanley'den gelen son tahminlere göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yaz aylarında başlayabileceği öngörülüyor. Bu tahmin, Morgan Stanley ABD Başekonomisti Ellen Zentner tarafından yapıldı.

Zentner, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, Fed'in Haziran ayında faiz indirimine gitme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Mayıs gibi erken bir tarihte bir indirimin enflasyonla ilgili olabileceğini ifade eden Zentner, bu kadar erken bir indirimin beklenenden daha yüksek bir çıta gerektirebileceğini ancak yine de Haziran ayına kadar Fed'in bu konuda hazır olması gerektiğini söyledi.

Piyasanın beklentileriyle ilgili olarak da Zentner, piyasanın bu yıl içinde yaklaşık üç faiz indirimi beklediğini ve bu beklentilerin Fed'in görüşüyle uyumlu olduğunu vurguladı. Ancak, Morgan Stanley olarak dört faiz indirimi öngördüklerini ve bu indirimlerin yılın dördüncü çeyreğinde hızlanabileceğini belirtti. Zentner, küresel merkez bankalarının faiz indirimi zamanlamalarının önemli olacağını ancak bu konuda büyük bir sorun yaşanmayacağını düşündüklerini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN