Navalny anma töreninde 400'den fazla kişi gözaltına alındı

Navalny anma töreninde 400'den fazla kişi gözaltına alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rakibi Alexei Navalny'nin ölümünün ardından Rusya'da bir çok insan adına etkinlik düzenledi. Rusya'nın 32 şehrinde düzenlenen etkinliklerde 400'den fazla kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İnsan hakları grubu OVD-Info'ya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en zorlu rakibi Alexei Navalny'nin ölümünden bu yana Rusya'nın 32 şehrinde düzenlenen etkinliklerde 400'den fazla kişi gözaltına alındı.

Bu sayı Putin'in Ukrayna'daki askeri kampanyası için 'kısmi seferberliğine' karşı düzenlenen gösterilerde bin 300'den fazla kişinin tutuklandığı Eylül 2022'den bu yana Rusya'daki siyasi olaylarda görülen en büyük tutuklama dalgası oldu.

Reuters'ta yer alan habere göre Cezaevi Teşkilatı 47 yaşındaki eski avukat Navalny'nin, otuz yıl hapis cezasını çekmekte olduğu "Kutup Kurdu" Arktik ceza kolonisinde yürüyüş yaptıktan sonra Cuma günü bilincini kaybettiğini ve hayatını kaybettiğini söyledi.

ST. PETERSBURG'DA 200'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rusya'da toplanma özgürlüğüne ilişkin haber yapan OVD-Info, en fazla gözaltı kararının Navalny'nin güçlü desteğinin olduğu St. Petersburg ve Moskova'da meydana geldiğini söyledi. Cumartesi günü St. Petersburg'da 200'den fazla kişi gözaltına alındı.

Tamamen Kremlin'in kontrolünde olan Rus devlet haber ajanslarında etkinliklerden bahsedilmedi. Rusya'nın dört bir yanında, Navalny anma törenlerine çiçek bırakmak için yetkililere karşı gelmeye devam eden yüzlerce insan hakkında da hiçbir haber yayınlanmadı.

Anma törenine katılan ancak adını vermek istemeyen 83 yaşındaki bir kadın Reuters'a, "Ona ve ülkemiz adına çok üzüldüm. Korkuyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN