Netanyahu’dan Dünya Kupası benzetmesi: Onlar da sonucu kabullendi

Netanyahu’dan Dünya Kupası benzetmesi: Onlar da sonucu kabullendi

İsrail'de 1,5 yıl sonra tekrardan başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Binyamin Netanyahu, muhalif siyasetçileri bu ayın başlarında Dünya Kupası finalinde Arjantin'e yenilen Fransa Milli Takımı'na benzetti.

Aşırı sağcı partilerle kurduğu koalisyon hükümetinin meclisteki güven oylaması oturumunda konuşan Likud Partisi’nin başındaki Netanyahu, oturuma gelmeyen muhalif meclis üyelerine tepki göstererek "Seçimleri kaybetmek demokrasinin sonu anlamına gelmiyor, hatta demokrasinin özü budur" dedi.

‘KIŞKIRTMALARINIZA SON VERİN’

Demokraside oyunun kurallarına saygı duyulduğuna dikkat çeken Netanyahu, "Bunu sadece Dünya Kupası'nda görebildik: Fransa taraftarları da sizler gibi hayal kırıklığına uğradı. Ancak onlar sonucu kabullendi, hatta Arjantin’i alkışladı. Beni alkışlamayacağınızı biliyorum ama seçmenin kararına saygı duymalı ve seçilmiş bir hükümete karşı kışkırtmalarınıza son vermelisiniz” dedi.

HEDEFİNDE İRAN VAR

6. kabinesi için güven oylaması yapılan Netanyahu, yeni hükümetiyle 4 yıl boyunca ülkesinin 100. kuruluş yıl dönümüne ‘süper güç’ olması hedefiyle çalışacaklarını belirtti. Bu planla, İran'ın nükleer çabalarını boşa çıkarmanın yanı sıra hızlı tren ağları dahil İsrail'in altyapısını geliştirme ve Arap-İsrail çekişmesini tümüyle bitirme amacıyla Arap ülkeleriyle barış çemberini genişletme gibi 3 önemli göreve odaklanmaları gerektiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN