Norveç kralı Malezya tatilinde hastaneye kaldırıldı

Norveç kralı Malezya tatilinde hastaneye kaldırıldı

Norveç Kralı Harald'a Malezya tatilinde rahatsızlanması sonucu ülkedeki bir hastanede geçici kalp pili implant edildi. Saray tarafından yapılan açıklamada 87 yaşındaki hükümdarın durumunun iyi olduğu ancak dinlenmeye ihtiyacı olduğu belirtildi.

Norveç kraliyet ailesinden yapılan açıklamaya göre, Norveç Kralı Harald'a tatildeyken hastalanmasının ardından bugün Malezya'daki bir hastaneye geçici kalp pili implant edildi.

Reuters’ta yer alan habere göre Saray tarafından yapılan açıklamada, "Kalp pili düşük kalp atış hızı nedeniyle implant edildi. Karar bugün erken saatlerde verildi ve prosedür başarılı oldu" denilirken, durumunun iyi olduğunu ancak dinlenmeye ihtiyacı olduğu belirtildi.

Prosedürün muhtemelen birkaç gün içinde eve dönüş yolculuğunu daha güvenli hale getireceği belirtildi. 87 yaşındaki hükümdar, bu hafta başında enfeksiyona yakalandığında Güneydoğu Asya ülkesinde özel bir tatildeydi.

Kral Harald, 1991'den beri Norveç'in törensel devlet başkanıdır ve Avrupa'nın yaşayan en yaşlı hükümdarıdır. Son yıllarda enfeksiyonlar nedeniyle defalarca hastaneye kaldırıldı ve kalp ameliyatı geçirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN