Omicron bir ülkeye daha sıçradı

Omicron bir ülkeye daha sıçradı

Tüm dünyada endişeye neden olan ve ışık hızı ile yayılan Omicron varyantı bir ülkeye daha sıçradı. Avrupa'dan ülkeye giden 7 yolcuda virüs tespit edildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, ülkeye Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Avrupa'dan gelen 7 yolcuda koronavirüsün Omicron varyantının tespit edildiğini duyurdu.

Vakalara rağmen ülkede Noel öncesi herhangi bir kısıtlamaya gitmeyeceklerini belirten Maduro, halka kişisel önlemleri daha fazla uygulaması çağrısında bulundu.

"OMİCRON'A KARŞI EN ETKİLİ AŞI SPUTNİK'TİR"

Maduro, Rus Sputnik aşısının yakın zamanda yapılan araştırmalara göre yeni varyantlara karşı en etkili aşı olduğunu söyleyerek, "Sputnik aşısı ilk dozdan bu yana çok etkilidir. Omicron varyantına karşı dünyadaki en etkili aşı Sputnik'tir." değerlendirmesinde bulundu.

Venezuela'da 3 Ocak'tan itibaren halka ilave Sputnik aşısı uygulanacağını hatırlatan Maduro, vatandaşlardan aşı kampanyasına katılmalarını istedi.

Venezuela'da bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle 5 bin 299 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 442 bin 178 kişi olarak kayıtlara geçti.

Latin Amerika ülkeleri içerisinde şimdiye kadar Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Ekvador, Meksika, Panama, Peru ve Porto Riko'da Omicron varyantları tespit edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN