Olimpiyatlar öncesi Çin’de 13 milyonluk kent karantinada

Olimpiyatlar öncesi Çin’de 13 milyonluk kent karantinada

Virüse karşı “sıfır vaka” yaklaşımını uygulayan Çin, tüm enfeksiyonları bastırmak amacıyla katı seyahat kısıtlamaları, toplu zorunlu testler ve yakın temaslar için zorunlu karantina dahil olmak üzere dünyanın en katı önlemlerini uyguluyor.

Çin’de Pekin Kış Olimpiyatları’na bir aydan az bir süre kala yerel kaynaklı vakalarda artış koca bir kent halkının eve hapsolmasına yol açtı. Yurt içi kaynaklı Kovid-19 vakalarının görüldüğü Şensi eyaletinin 13 milyon nüfuslu merkezi Şian şehrinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yerel kaynaklı 211 vakanın tespit edildiği kentte, dün gece yarısından itibaren ‘kapalı devre salgın yönetimi tedbirleri’ uygulanmaya başladı. Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evlerini terk etmemeleri istenirken kente ulaşım ve kent dışına seyahatler özel durumlar dışında durduruldu. Her haneden bir kişiye iki günde bir dışarı çıkma izni verilecek. Tedbirler kapsamında, salgın kontrol ekipleri ve yaşamsal sektörlerde çalışanlar dışında tüm vatandaşların ikamet ettikleri bölgeden çıkabilmesi için izin alması gerekecek. Her haneden bir kişinin, iki günde bir, temel gıda malzemeleri satın almak için evden dışarı çıkmasına izin verilecek. Salgın kontrolü ve temel ihtiyaçların karşılanması amacına yönelik olanlar dışında kentteki tüm işletmelerin geçici süreyle kapalı kalacak. Otobüs seferleri ve temel ihtiyaçlar dışında kargo taşımacılığı durdurulurken, karayolu çıkışları kontrol edilecek. Kentteki tüm okullar kapatılacak, öğrenciler derslerini çevrim içi sürdürecek. Vakalar içinde Omicron varyantının olup olmadığı bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN