Onlarca mültecinin cesedi İtalya kıyılarına vurdu

İtalya medyasında çıkan haberlere göre, Pakistan ve Afganistan'dan mültecileri getirdiği düşünülen tekne, ülkenin Calabria bölgesi açıklarında kayalıklara çarparak battıktan sonra onlarca mültecinin cansız bedeni kıyıya vurdu.

İtalyan sahil güvenlik ve polisi, göçmenleri taşıyan bir teknenin güney İtalya kıyılarında kayalara çarpması sonucu 43 kişinin öldüğünü, 80 kişinin ise hayatta kaldığını açıkladı.

Kaza, İtalya'nın Calabria bölgesindeki Steccato di Cutro yakınlarında meydana gelirken, sahil güvenlikten yapılan açıklamada, "Şu anda bir kısmı gemi enkazından sonra kıyıya ulaşmayı başaran toplam 80 kişi canlı bulundu ve kıyı boyunca 43 ceset bulundu" denildi.

AHŞAP TEKNE FIRTINADA PARÇALANDI

Sahil güvenlik, yaklaşık 120 kişiyi taşıyan teknenin "kıyıdan birkaç metre açıkta" kayalara çarptığını belirterek, arama çalışmalarının devam ettiğini de ekledi. Cutro Belediye Başkanı Antonio Ceraso, göçmenlerin ahşap teknesinin fırtınalı denizde "parçalandığını" ve enkaz kalıntılarının bir kısmının sahilin yaklaşık 300 metre boyunca dağıldığını söyledi.

TEHLİKELİ ROTA

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ölümcül olay için “derin” üzüntülerini dile getirirken, daha fazla ölümü önlemek için düzensiz deniz göçünü durdurma sözü verdi. Sağcı hükümeti, ekim ayında iktidara gelmesinden bu yana, göçmen kurtarma yardım kuruluşlarının faaliyetlerini yeni yasalarla kısıtlayarak, göç konusunda sert bir tavır aldı.

İtalya, Avrupa'ya deniz yoluyla girmeye çalışan göçmenlerin ana geçiş noktalarından biri olarak bilinirken, Akdeniz rotasının dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak söyleniyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2014'ten bu yana Orta Akdeniz'de 20 bin 333 kişi öldü veya kayboldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN