Pakistan'da ateşkes anlaşması bozuldu: Saldırı emri verildi

Pakistan'da ateşkes anlaşması bozuldu: Saldırı emri verildi

Pakistan'da Haziran ayında hükümet ile ateşkes imzalayan, ülkede 'Pakistan Talibanı' olarak bilinen örgüt, yaptığı açıklama ile söz konusu ateşkes anlaşmasına son verdiğini duyurdu. Örgüt, militanlarına ülke genelinde saldırı düzenleme emri verdi.

Pakistan Talibanı (TTP), hükümetle yapılan ateşkese son verildiğini bildirerek, savaşçılarına ülke genelinde saldırılar düzenleme talimatı verdi.

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre, haziran ayında hükümet ile ateşkes imzalayan TTP, bugün yaptığı açıklamada, sözkonusu anlaşmaya son verdiklerini söyleyerek, ülke genelinde saldırı düzenleme emri verildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Farklı bölgelerde mücahitlere karşı askeri operasyonlar devam ettiği için tüm ülkede mümkün olan her yerde saldırı düzenlemeniz zorunludur" ifadeleri yer aldı.

PAKİSTAN TALİBANI KİMDİR?

2007'de 13 örgütün birleşmesiyle kurulan TTP, o tarihten bu yana Pakistan'da sivil ve askerleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Pakistan'ın TTP'ye yönelik askeri operasyonlarında 2014'ten bu yana 5 binden fazla terörist ölü ele geçirildi, 700'ün üzerinde asker yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN